Praktijkverhaal: Veldtest Dynamic Valve™ 

Resultaten van de installatie van Danfoss Dynamic Valve™ radiatorafsluiters in Kolding Welke verbeteringen zijn mogelijk bij een bestaand verwarmingssysteem met Danfoss Dynamic Valve™ radiatorafsluiters?


Lees meer over de energiebesparingen en het comfortabelere binnenklimaat van een 56 jaar oud appartementencomplex.  

- dinsdag 6 januari 2015 Op Radiatorthermostaten

Voorafgaand aan de officiële lancering van de Dynamic Valve™ werden in totaal 2.200 afsluiters getest in 17 verschillende verwarmingssystemen in 6 landen. Een van de praktijktesten betrof de renovatie van het verwarmingssysteem in een 56 jaar oud appartementencomplex in Kolding, Denemarken.

In de appartementen werd tot op dat moment de helft van alle 175 radiatoren handmatig geregeld en de andere helft thermostatisch. Bewoners klaagden vaak dat de kamertemperatuur te hoog of te laag was. Door de oude afsluiters te vervangen door de nieuwe Dynamic Valve™ radiatorafsluiters werd een hydraulisch ingeregeld debiet naar alle appartementen in het complex gerealiseerd. Behalve de nieuwe afsluiters werden er ook nieuwe RA 2990 radiatorthermostaten geïnstalleerd. Hierdoor werd het warmtecomfort van de bewoners aanzienlijk verbeterd.

De bewoners behaalden ook financieel voordeel. Het energieverbruik daalde met 11%, wat een besparing opleverde van in totaal 19.835 DKK (€ 2.645) per jaar. Ook voor de investeerder en gebouweigenaar, woningcorporatie Bovia, was de renovatie een succes. "Onze beheerders hoeven geen tijd meer te besteden aan het oplossen van problemen met het verwarmingssysteem", aldus Lars Johnsen, Manager Energie-efficiëntie bij Bovia.

Danfoss Dynamic Valve™ is een nieuwe, 2-in-1 thermostatische radiatorafsluiter, speciaal ontwikkeld om drukschommelingen te elimineren. Naast de normale regelfunctie met voorinstelling van het debiet, is de afsluiter uitgerust met een geïntegreerde drukverschilregelaar. Als op alle radiatoren een Dynamic Valve™ is gemonteerd en het gewenste radiatordebiet is ingesteld, wordt het gehele verwarmingssysteem automatisch ingeregeld.   

 

 

Sociale media Doe mee

Wilt u met ons communiceren?

Leer ons kennen en neem deel aan het gesprek