Individuele kamerthermostaten besparen energie

"Individuele kamerthermostaten bieden de toekomstige bewoners energiebesparingen en veel comfort."

Kerim Akıncı
Werktuigkundige

— dinsdag 9 september 2014 Op Hydraulische vloerverwarming

Geoptimaliseerde leefruimte
Wat doe je als je de bewoners van appartementen naast maximale leefruimte ook waardevolle energiebesparingen en een hoog verwarmingscomfort wilt bieden? De architecten en ingenieurs die aan het "Vadistanbul"-project in Istanboel werkten, waren het erover eens dat ze aan alle eisen konden voldoen door gebruik te maken van Danfoss vloerverwarming. Vloerverwarming kan kostbare ruimte besparen in de kleine appartementen van het ontwikkelingsproject en daarnaast het comfort verhogen én energie besparen. Een prestigieus project. Het "Vadistanbul"-project is een van de meest prestigieuze projecten van Turkije. Aan de metropool Istanboel wordt in drie fasen een nieuwe wijk toegevoegd. In de eerste fase, "Vadistanbul Teras" genoemd, worden 1.111 appartementen gebouwd in acht gebouwen. In de fasen hierna staat de bouw van een winkelcentrum, restaurants, een 5-sterrenhotel en nog eens 1.200 appartementen gepland.

Individuele temperatuurregeling
De sleutel tot langdurige energiebesparingen wordt gevormd door elke kamer uit te rusten met een eigen temperatuurregeling. Zo wordt de verwarming alleen gebruikt wanneer en waar dit nodig is. Bovendien biedt vloerverwarming zo veel comfort dat de gewenste temperatuur 1 of 2 graden Celsius lager kan worden ingesteld dan bij een vergelijkbaar verwarmingssysteem met radiatoren. Er wordt 5% energie bespaard bij elke graad waarmee de kamertemperatuur wordt verlaagd. 

Hydraulische inregeling
Om zowel de energiebesparingen als het wooncomfort te maximaliseren, wordt het vloerverwarmingssysteem hydraulisch ingeregeld. Elke groep in het vloerverwarmingssysteem wordt vooraf ingesteld op het vereiste debiet.

Een complete vloerverwarmingsportfolio 
Danfoss leverde alle benodigde vloerverwarmingsproducten. Bovendien was de installatie van FH PE-RT leidingen heel eenvoudig dankzij de innovatieve vloerpanelen.

Verdelers met zowel debietmeter als voorinstelling
De hoogwaardige FHF-F verdelers met debietmeter en voorinstellingsafsluiter zorgen voor een goed ingeregeld systeem. Er worden TWA-A motoren geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat de kamerthermostaten de temperatuur in elke ruimte kunnen regelen. 

Land: Turkije
Type gebouw: 8 appartementencomplexen
Bouwjaar: 2014
Omvang: 1+1 kamers (70 m²) tot 5+1 kamers (400 m²)
Warmteafgever: vloerverwarming
Type vloerverwarming: BasicPlus voor 600 km PE-RT leiding
Vloerverwarmingsregelaars: 6.342 FH-WT thermostaten + 1.179 FH-WC aansluitdozen regelen 8.226 TWA-A motoren op FHF-F verdelers
Warmtebron: centrale verwarming met één afleverstation per appartement
Naam bedrijf: Artas-Aydinli-Kelesoglu bouwconsortium
Bedrijfstak: bouw

 

Sociale media Doe mee

Wilt u met ons communiceren?

Leer ons kennen en neem deel aan het gesprek