Goed ingeregeld vloerverwarmingscomfort in 17 woontorens

"We wilden veelvoorkomende klachten wegens slechte hydraulische inregeling voorkomen en bewoners tevens optimaal comfort bieden. Met de hulp van Danfoss hebben we beide doelstellingen volledig behaald.

De heer Zhu
Xinyuan vastgoed

— dinsdag 9 september 2014 Op Hydraulische vloerverwarming

Zorgen voor comfortabele verwarming
Het "TaiyangGongyuan"-project in Peking, China, omvat 17 appartementencomplexen met in totaal 2.154 woningen. Alle gebouwen worden verwarmd door middel van stadsverwarming. Vanwege de grootte van de gebouwen, die 29 verdiepingen hoog zijn, stond het belang van een goede hydraulische inregeling voorop. Hiermee worden klachten van bewoners over ongelijkmatige verwarming voorkomen en wordt voor een hoog comfort binnenshuis gezorgd. Om aan beide eisen te voldoen, deed Danfoss een voorstel voor een zorgvuldig geconfigureerd systeem met automatische inregelafsluiters, vloerverwarming en individuele regeling van de kamertemperatuur.

Hydraulische inregeling
Om de benodigde hydraulische balans te realiseren, werden voor elk appartement Danfoss ASV automatische inregelafsluiters geïnstalleerd. Deze afsluiters voorkomen drukschommelingen en zorgen voor een gelijkmatige warmtedistributie in het hele gebouw.

Elke kamer een eigen temperatuur

In de grotere appartementen kan de kamertemperatuur individueel worden geregeld via Danfoss CWD thermostaten. De temperatuur kan voor elke kamer afzonderlijk worden ingesteld, wat niet alleen zorgt voor optimaal comfort binnenshuis maar ook energie bespaart doordat kamers niet onnodig worden verwarmd. In de kleinere appartementen wordt de temperatuur geregeld via één centrale CWD thermostaat. Er zijn in totaal 6.090 thermostaten geïnstalleerd om de 2.154 appartementen te voorzien van een optimale temperatuur- en comfortregeling.

Danfoss verdeler met RA-G afsluiter en TWA-A motor. Deze combinatie is in de kleinere appartementen geïnstalleerd om een centrale temperatuurregeling te bieden via een CWD thermostaat in de woonkamer. In de grotere appartementen zijn individuele kamerthermostaten geïnstalleerd.

In de technische ruimte zijn voor elke groep van vier appartementen Danfoss ASV inregelafsluiters en energiemeters geïnstalleerd.

Land: China
Type gebouw: 17 appartementencomplexen
Bouwjaar: 2010
Omvang: 500.000 m²
Warmteafgever: vloerverwarming en hydraulische inregeling
Type vloerverwarmingsregeling: Danfoss CWD en FHF-F verdelers
Warmtebron: stadsverwarming
Naam bedrijf: Xinyuan
Bedrijfstak: vastgoed
Naam consument: mevrouw Chen 

 

Sociale media Doe mee

Wilt u met ons communiceren?

Leer ons kennen en neem deel aan het gesprek