Tweede leven voor eenpijps verwarmingssysteem – een energiebesparing van 45%

"Met dit project hebben we diverse belangrijke resultaten behaald. Ten eerste zijn de verwarmingskosten verlaagd en is het aantal klachten van bewoners drastisch afgenomen. Ten tweede hebben we nu een zeer betrouwbaar systeem met hoogwaardig servicebeheer."

Sergey Dzyuba, plaatsvervangend hoofd technische dienst bij Rep-15 LLC, het lokale bedrijf dat belast is met het onderhoud en beheer van de gebouwen.

— donderdag 19 maart 2015 Op Radiatorthermostaten

Drie gebouwen in Moskou leveren het bewijs

Drie identieke wooncomplexen in Moskou uit 1968, elk met 84 appartementen, werden voor de praktijktest geselecteerd. Voorafgaand aan de test werden de buitenmuren van de drie gebouwen geïsoleerd. De oude ramen werden vervangen door nieuwe kunststof kozijnen in het kader van een uitgebreid renovatieprogramma in Moskou. Om de effecten en het rendement van verschillende systemen te kunnen beoordelen, werden de drie gebouwen uitgerust met verschillende verwarmingsinstallaties:

 

- Gebouw 1 – volledige installatie

- Gebouw 2 – gedeeltelijke installatie

- Gebouw 3 – geen installatie/referentiegebouw

 

Hoe kunnen maximale effecten worden bereikt?

Uit de praktijktesten bleek duidelijk dat eenpijps verwarmingssystemen hoge prestaties kunnen leveren als ze worden uitgerust met automatische inregelafsluiters met thermostatische elementen, thermostatische radiatorafsluiters en een afleverstation met weersafhankelijke regeling.

 

 

Duidelijke resultaten

De conclusie is duidelijk en het gedrag van de bewoners spreekt boekdelen. Thermostatische radiatorafsluiters zonder voorinstelling, gecombineerd met automatische inregeling van de retourtemperatuur, zorgen voor een aangenaam binnenklimaat, wat leidt tot minder klachten en meer woongenot onder bewoners.

 

Sociale media Doe mee

Wilt u met ons communiceren?

Leer ons kennen en neem deel aan het gesprek